Az indiai ízekkel barátkozóknak ajánljuk az alábbi receptet. Az indiai paprikás csirke a magyarnál kissé pikánsabban, de nem erős, így gyerekek is fogyaszthatják. Nagyon finom, érdemes kipróbálni.
Hozzávalók
- 2 ek olaj (vagy ghee)
- 1 nagy vöröshagyma, szeletelve
- 2 gerezd fokhagyma, szeletelve
- 1 zellerszár, aprítva
- 1 cm gyömbér, reszelve
- ¼ tk chilipor
- ¼ tk őrölt kurkuma
- ½ tk őrölt füstölt paprika
- ½ tk őrölt római kömény
- ½ tk őrölt koriander
- 1 tk garam masala por
- 1 konzerv paradicsom (aprított)
- 1.5 dl forró csirkeleves
- Kb 1kg csirke darabok (comb vagy mell)
Elkészítés
- A sütőt 170 fokra előmelegítjük.
- Egy nagy, lehetőleg nehéz aljzatú, fedeles lábasban az olajat felmelegítjük, majd a zeller darabokat és a hagyma szeleteket puhára sütjük.
- Amikor a hagyma kezd barnulni, hozzáadjuk a fokhagymát és a gyömbért, 1-2 percig sütjük. Hozzáadjuk a fűszerporokat, kb. 1 percig kevergetjük, majd felöntjük a levessel és a paradicsom konzervvel.
- A mártásra helyezzük a csirke darabokat, sózzuk, borsozzuk. Lefedjük, és a sütőben 1 órán át sütjük.
- Levesszük a fedőt, kevés olajjal megkenjük a csirke darabok tetejét, majd a mártásban megforgatjuk őket. További 35-40 percig sütjük (fedő nélkül). Akkor jó, amikor a csirke puha, a bőre szép aranybarna.
- A csirke darabokat óvatosan egy tálaló edénybe átszedjük, lefedjük, a mártást a tűzhelyen addig redukáljuk, amíg egy sűrű szószt nem kapunk. Ez kb 8 perc.
- A szósszal tálalás előtt leöntjük a csirkét.
Tippek
- Tálaljuk párolt basmati rizzsel és naan kenyérrel – és ne felejtsük el a chutneyt és raitat sem. Köretként szokás még dhalt-t is tálalni. Indiai receptek>>
- Az indiai paprikás csirke ideális családi ebéd vagy vacsora lehet, de akár egy vendégváró indiai menüben is tuti sikeres lesz!
Kapcsolatos cikkek
Zest.hu