Néhány indiai tagállamban népszerű a sertéshús, pl Goa, Kerala és Karnataka, ahol fantasztikus curryket és egyéb pikáns ételeket készítenek belőle. Ez az indiai oldalas egy autentikus családi recept, amit baráti összejövetelekre szoktak készíteni. Naan kenyérrel, rizzsel, mangó chutneyval és raitával tálalják.
Hozzávalók
Az oldalashoz:
- 70 dkg hosszú sertésborda
- 1 db csillagánizs
- 1 babérlevél
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 db kurkuma gyökér (kb 2cm)
- 1 db gyömbér (kb 3cm)
- 5 db szegfűszeg
A curry pasztához:
- 1 tk koriandermag, pirítva
- 1 tk római köménymag, pirítva
- 1 gerezd fokhagyma apróra vágva
- 1 cm-es darab gyömbér, apróra vágva
- ½ piros chili
- ½ teáskanál fahéj
- ½ teáskanál garam masala
- ½ teáskanál fűszerpaprika
- 1 zöldcitrom leve
- 1 paradicsom, apróra vágva
- 1 tk sötét nádcukor
- 1 tk olaj
- Néhány szem bors
Tálaláshoz:
- 1 marék korianderlevél
Elkészítés
- A sertésbordákat és a többi hozzávalót egy nagy fazék vízben felforraljuk, és 30 percig főzzük. Vagy indiai módon használhatunk kuktát is –nyomás alatt csupán 10 perc a főzése.
- A sertésbordákat egy tányéron hűlni hagyjuk, majd konyharuhával szárazra töröljük.
- A paszta hozzávalókat egy aprítógépbe tesszük, és durva pasztává pürézzük.
- Az oldalasokat ezzel a masszával bekenjük, majd legalább 2 órán keresztül pácoljuk, de akár egy éjszakán át is lehet.
- Közvetlenül sütés előtt megsózzuk.
- Felhevítjük a grillsütőt vagy grillserpenyőt, majd 5-8 percig kissé barnára pirítjuk az oldalasokat.
- Melegen vagy szobahőmérsékleten tálaljuk, koriander levéllel megszórva.
Kapcsolatos receptek
Zest.hu