
A következő héjában sült édesburgonya pikáns csirkemellel töltve egy egészséges és glutén-mentes főétel, amely ideális lusta hétvégékre. Elkészíthető elősütött édesburgonyával is, így még gyorsabb és egyszerűbb a töltése. Tálaljuk ropogós zöldsalátával!
Hozzávalók
- 2 sült édesburgonya
- 1 nagy csirkemell filé (bőr nélkül)
- ¼ tk kurkuma por
- ¼ tk őrölt római kömény
- ¼ teáskanál chilipor
- ¼ tk fűszerpaprika
- 1 evőkanál olívaolaj
- 4 szál újhagyma, apróra vágva
- Chili pehely, ízlés szerint
- 1 fokhagyma, préselve
- Reszelt kemény sajt, opcionális
Elkészítés
- Az édesburgonyákat (egészben) egy tepsire helyezzük, majd egy előmelegített sütőben puhára sütjük (ami azt jelenti, hogy egy hústű könnyen átszúrható legyen rajta).
- Hagyjuk őket kihűlni, majd függőlegesen kettévágjuk. Az édesburgonyahúst kikanalazzuk egy tálba, villával összetörjük.
- A fűszereket összekeverjük az olajjal és ezzel megkenjük a csirkemellet.
- Egy serpenyőt felhevítünk, vagy a sütőben a grillt bekapcsoljuk. Mindkét oldalon kb 5 percig átsütjük. 5 percig pihentetjük, majd falatnyi kockákra vágjuk.
- A csirkét az édesburgonyapüréhez adjuk az újhagymával és a fokhagymával együtt. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és pár csipet chilipehellyel kiegészítjük. Jól összekeverjük.
- Az édesburgonya héjakat megtöltjük a csirkés-pürés keverékkel, majd reszelt sajttal esetleg megszórjuk.
- Körülbelül 10 percig sütjük a sütőben, amíg átmelegszik és/vagy a sajt megolvad.
- Melegen tálaljuk.
Kapcsolatos receptek
Zest.hu
