A következő harissa piláf nagyon egyszerűen kivitelezhető, ugyanakkor kissé pikáns, így különlegessé varázsolhat egy szokásos ebédet, vacsorát! Remekül passzol arab, mediterrán menükbe, ráadásul egészséges is..
Hozzávalók
- 1 ek olaj
- 1 vöröshagyma
- 20 dkg (barna) basmati rizs
- 1 kápiaivagy piros lecsó paprika
- Fél liter zöldségleves
- 3 ek mazsola
- 1 tk harissa paszta
- 1 maréknyi koriander levél
Elkészítés
- A hagymát, paprikát felaprítjuk.
- A hagymát egy nehézaljú lábasban megpuhítjuk az olajban.
- Hozzáadjuk a leöblített rizst és paprika darabokat, 1 percig kevergetjük.
- Hozzáadjuk a harissa pasztát, mazsolát és felöntjük a forró levessel.
- Forráspontig melegítjük, majd alacsony hőfokon 20-25 percig főzzük (lehetőleg fedő alatt). Amikor a rizs puha, és felszívta magába az összes levest, akkor jó.
- Tálalás előtt megszórjuk aprított korianderrel.
Tippek
- Tálaljuk köretként grillezett húsok, halak mellé – különösen passzol arab, közel-keleti ételekhez.
- Főételként remekül passzol vegán, diétás, és méregtelenítő étrendbe. Ebben az esetben adjunk hozzá 1-2 kanálnyi pörkölt mandulapelyhet!
- A harissa piláf egy szuper egyszerű, pikáns étel – remek nyári sátorozás, kirándulás, kerti-grillezés alatt, télen pedig ideális melegítő és immunerősítő köret!
Kapcsolatos cikkek
Zest.hu