Az alábbi harissa kuszkusz csicseriborsóval készül, így meglehetősen kiadós, ugyanakkor diétás is. Tíz perc alatt elkészíthető, továbbá főétel vagy köret is lehet..
Hozzávalók
- 25 dkg kuszkusz (előfőzött)
- 1 ek harissa paszta
- 4 dl zöldséges alapleves
- 1 konzerv csicseriborsó
- 3 dkg reszelt sárgarépa
- 3 dkg reszelt cékla
- 2 ek tökmag
- 1 ek fehérborecet
- 2 ek olívaolaj
- 2 ek aprított mentalevél
Elkészítés
- A kuszkuszt és harissa pasztát egy tálba töltjük, majd leöntjük a forró levessel. Egy tányérral lefedjük. 8-10 percig puhulni hagyjuk.
- Közben a répát és céklát megpucoljuk, egy citromhámozóval vékony csíkokat vágunk, 3-3 dekát ezekből kimérünk.
- A csicseriborsót vízzel leöblítjük majd lecsepegtetjük.
- A kuszkuszt egy villával fellazítjuk, belekeverjük a csicseriborsót, majd hozzáadjuk a tökmagot és a cékla-répa csíkok nagy részét.
- Az olajat elkeverjük az ecettel, a kuszkuszba keverjük.
- A mentaleveleket felaprítjuk, a kuszkuszba keverjük.
- Megkóstoljuk, ha szükséges, sózzuk, borozzuk.
- Tálalás előtt megszórjuk a maradék répa és cékla csíkokkal.
Tippek
- Főételként tálaljuk meleg, grillezett pita kenyérrel. Ideális vegán, vegetáriánus étrendekbe.
- Köretkén arab vagy mediterrán jellegű sült húsok halak mellé passzol leginkább. Tökéletes kísérője a grillezett bárányhúsnak.
- Ha teljes kiőrlésű kuszkuszt alkalmazunk, akkor a harissa kuszkusz csicseriborsóval egy szuper egészséges étel, fogyasztható diétás, fogyókúrás, méregtelenítő és egészségtudatos étrendek keretében.
Kapcsolatos cikkek
Zest.hu