A szokásos krumplisalátát nagyon egyszerűen fel lehet dobni egy-két kiegészítővel. Példa erre a hagymás krumplisaláta szardellával, amely roppant egyszerűen összedobható, ugyanakkor az olajban eltett szardella különleges dimenziót nyújt az ételnek..
Hozzávalók
- 1 kg közepes nagyságú krumpli (viaszos)
- 8 ek olívaolaj
- 1 ek citromlé
- 8 szelet olajos szardella
- 1 lilahagyma
- 1 maréknyi petrezselyem zöld
Elkészítés
- A krumplikat megmossuk, majd forró, enyhén sós vízben megfőzzük (héjjal együtt).
- Hideg víz alatt leöblítjük, megpucoljuk (ha nem bió) és falat nagyságú darabokra vágjuk. Leöntjük az olajjal és citromlével, teljesen hűlni hagyjuk.
- A hagymát félbevágjuk, majd vékony csíkikra szeleteljük, a krumplihoz adjuk.
- A szardella szeleteket csíkokra vágjuk, a salátához adjuk. Megkóstoljuk, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
- Közvetlenül tálalás előtt aprított petrezselyem zölddel megszórjuk.
Tippek
- Tálaljuk köretként húsok, halak mellé – különösen passzol bárányhús mellé vagy grillezett halak mellé.
- Főétel is lehet egy diétás étrendben.
- Ha jó minőségű szardellával dolgozunk, akkor a szardella olajat felhasználhatjuk a salátához – így intenzívebb lesz az íze!
- Sóval vigyázzunk, a szardella meglehetősen sós!
- A salátát kiegészíthetjük fekete olíva bogyókkal is.
- A hagymás krumplisaláta szardellával ideális vendégváró alkalmakra, partikra, ugyanis előre elkészíthető. Piknikre, uzsonnára is bekészíthetjük.
Kapcsolatos cikkek
Zest.hu