Ez a gyömbéres sárgarépa krémleves csicseriborsóval kissé pikáns. Éppen ezért tökéletes immunerősítő megfázás vagy influenza alatt. Ezenkívül kiadós, vegán és gluténmentes, így a legtöbb diétába passzol.
Hozzávalók
- 1 evőkanál repceolaj
- 3 db medvehagyma vagy 1 fej vöröshagyma
- 1 evőkanál durvára reszelt gyömbér
- 2 gerezd fokhagyma, lereszelve
- 750 g sárgarépa
- 1 L zöldség alapleves
- 1 db fahéjrúd
- 1 konzerv csicseriborsó, lecsepegtetve
- Tálaláshoz: almaecet és frissen őrölt bors
Elkészítés
- A hagymát és a sárgarépát apróra vágjuk.
- Egy nagy serpenyőben felforrósítjuk az olajat, a hagymát közepes lángon 5 percig pároljuk.
- Hozzáadjuk a reszelt gyömbért és fokhagymát, és kevergetve kb 2-3 percig pirítjuk.
- Felöntjük az alaplevessel, hozzáadjuk a sárgarépát és a fahéjrudat.
- Felforraljuk, lefedjük, és alacsony hőfokon kb. 25 percig rotyogtatjuk.
- Amikor a sárgarépa megpuhult, hozzáadjuk a csicseriborsó felét, majd botmixerrel pürézzük a levest.
- Hozzáadjuk a csicseriborsót, és felmelegítjük ismét a leves.
- Egy kis kanál almaecettel vagy citromlével és frissen őrölt borssal tálaljuk.
Kapcsolatos receptek
Zest.hu