A panettone az olaszok egyik legnépszerűbb adventi süteménye. Házilag is el lehet készíteni, kenyérsütőben tuti egyszerű. Ez a gyömbéres-barackos panettone egy érdekes és nagyon finom verzió, amit tejmentes margarinnal is el ehet készíteni.
Hozzávalók
Alap hozzávalók:
- 1½ teáskanál élesztő
- 400 g kenyérliszt
- 1 tk só
- 4½ evőkanál cukor
- 50g napraforgó margarin vagy vaj –hidegen 2 cm-es kockákra vágva
- 2 közepes tojás – felverve
- 200 ml zabtej vagy tej – szobahőmérsékletre melegítve
Kiegészítő összetevők a ciklus későbbi részéhez:
- Napraforgó margarin vagy vaj –hidegen 2 cm-es kockákra vágva
- 50 g vegyes kandírozott citrushéj – apróra vágva
- 75 g vegyes aszalt gyümölcs
- 30 g kandírozott gyömbér – apróra vágva
Elkészítés
- Ha a kenyérsütőgép használati utasítás másként nem rendelkezik, a felsorolt sorrendben az alap hozzávalókat a tartályba tesszük.
- Briós programra beállítjuk a gépet. Ha ilyen nincs, akkor normál kenyérsütésre állítjuk a gépet.
- Amikor a gép sípol, beleszórjuk a kiegészítő összetevőket. Ha ilyen funlkció sincs, akkor körülbelül 10 perccel az első dagasztási ciklus vége előtt, vagy körülbelül 60 perccel az indítás után adjuk hozzá.
- Amikor a panettone elkészült, hagyjuk a tartályban 5 percig hűlni, majd egy rácsra óvatosan kifordítjuk.
- Hagyjuk teljesen kihűlni, milőtt felszeletelnénk.
Kapcsolatos receptek
Zest.hu