A következő grillsajt és lencse saláta elkészítése szuper egyszerű, és 10 percen belül az asztalon lehet. Továbbá egészséges és kiadós is, így ideális kímélős ebédként, vacsoraként..
Hozzávalók
- 25 dkg grillsajt
- 2 fej lilahagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 12 db koktél paradicsom
- 2 ek olívaolaj
- Fél ek balzsamecet
- 1 maréknyi menta levél
- 1 maréknyi petrezselyem levél
- 1 konzerv lencse
- Fél citrom leve
Előkészületek
- A hagymát és fokhagymát vékonyan felszeleteljük.
- A paradicsomokat félbevágjuk, a zöldfűszereket felaprítjuk.
- A lencsét vízzel leöblítjük, lecsepegtetjük.
- A grillsajtot 6-8 szeletre felvágjuk.
Elkészítés
- 1 evőkanál olajat felforrósítunk, ebben a hagymát megpuhítjuk, majd hozzáadjuk a fokhagymát. Egy percig kevergetjük, majd hozzáadjuk a paradicsomot, 3-4 percig sütjük.
- Amikor a paradicsom puhulni kezd, belekeverjük a lencsét és a balzsamecetet, sózzuk, borsozzuk, átmelegítjük.
- Közben egy grillserpenyőt felforrósítunk, és a grillsajtot mindkét oldalon 1-2 percig csíkosra sütjük.
- A lencsét lehúzzuk a tűzhelyről, belekeverjük az aprított zöldfűszereket és a maradék olajat, majd rácsavarjuk a citrom levét. Óvatosan elkeverjük.
- Melegen tálaljuk a grillsajt szeletekkel leborítva.
Tippek
- Tálaljuk friss kenyérrel, zsemlével – ideális a pita kenyér.
- A grillsajt lehet halloumi vagy magyar termék is. Fontos, hogy forró serpenyőben süssük, különben szétmállik!
- A balzsamecet legyen jó minőségű!
- Koktélparadicsom helyett alkalmazhatunk normál paradicsomot is – kb 4-et, ezeket vágjuk gerezdekre sütés előtt!
- Konzerv lencse helyett maradék főtt lencsét is felhasználhatunk a recepthez, vagy főzhetünk frissen hozzá. A lencse főzése kb 20 perc, ezt vegyük figyelembe!
- Mivel a grillsajt és lencse saláta szuper gyorsan elkészíthető, így ideális rohanós hétköznapokra vagy lustálkodó hétvégékre – különösen brunch-ra. Ráadásul kiadós, egészséges és diétás is.
Kapcsolatos cikkek
Zest.hu