A jó minőségű marha steak elkészítése csupán néhány percet vesz igénybe. Ez a grillezett steak bazsalikomos mártással tálalva olasz ízeket varázsol az aszatalunkra. A mártás előre elkészíthető, így az étel kiváló vendégváró vagy ünnepi alkalmakra. A maradék bazsalikom mártás felhasználható más ételekhez – pl grillezett csirke, hal vagy krumplisaláta önteteként!
Hozzávalók
- 1 nagy bélszín vagy hátszín steak, lehetőleg 30 napig érlelt
- 3 dkg friss bazsalikomlevél
- 3 gerezd fokhagyma, hámozva
- ½ csésze olívaolaj
- 2 evőkanál vörösborecet
- ½ teáskanál tengeri só
- ¼ teáskanál fekete bors
- 1 piros chili, magozva vagy 2 csipet chili pehely
- Citrom csavart leve
Elkészítés
- A steak kivételével az összes hozzávalót egy mini konyhai robotgépbe tesszük, majd durva pasztává pürézzük. Megkóstoljuk, és ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Adunk hozzá kevés citromlevet is. Pihentetjük.
- Bekapcsoljuk a grillsütőt vagy egy grillserpenyőt felhevítünk.
- A húst olívaolajjal bedörzsöljük, majd megsózzuk, és mindkét oldalon átgrillezzük. Ennek ideje attól függ, hogy mennyire átsülve kedveljük a marhahúst és milyen vastag a steak. Lásd steak sütése>>
- A bazsalikomos mártással leöntve tálaljuk, vagy vékony csíkokra szeleteljük és leöntjük a mártással, majd crostini feltétként tálaljuk parti falatként.
Kapcsolatos receptek
- Steak receptek
- Grill receptek
- Olasz receptek
Zest.hu