Ez aaz autentikus japán grillezett miso spárga nagyon jól passzol grillezett halakhoz, vagy előétel is lehet egy ünnepi menüben. Vegán étrend kertében főételként is tálalható tésztával, rizzsel vagy pirítóssal. 10 perc alatt elkészül, egészséges, finom és különleges étel!
Hozzávalók
- 1 evőkanál Mirin
- 1 evőkanál fehér Miso paszta
- 1 teáskanál Japán rizsborecet
- 1-2 teáskanál szezámolaj
- 1 teáskanál Kikkoman szójaszósz (glutén-mentes, természetesen erjesztett)
- 1 teáskanál frissen reszelt gyömbér
- 1 teáskanál szezámmag, plusz díszítéshez
- 1 csomag zöldspárga
- 2 szál újhagyma
- Zöldcitrom leve
Elkészítés
- A grillsütőt bekapcsoljuk vagy egy az öntöttvas grill serpenyőt felmelegítünk.
- A miso-t, rizsborecetet, olajat, szójaszószt, gyömbért és szezámmagot egy edényben csomómentesre keverjük.
- A spárga fás végét levágjuk. A spárgákat alaposan megforgatjuk a misos keverékben.
- Felaprítjuk az újhagymát.
- A spárgákat csíkosra grillezzük, néha-néha forgatva és kenegetve a páccal.
- Az újhagymát apróra vágjuk, és hozzáadjuk a maradék páchoz. A serpenyőbe dobjuk őket a sütés utolsó percére. Grillsütőn egészben grillezzük, majd felaprítjuk.
- Kb 5 perc múlva, amikor a spárga puha, de nem mállós, kiszedjük egy tányérra az újhagyma darabokkal együtt.
- Zöldcitrom levet csavarunk rá és megszórjuk szezámmaggal.
- Melegen tálaljuk
Kapcsolatos receptek
- Spárga receptek
- Grillezett zöldségek
- Japán receptek
- Vegán receptek
Zest.hu