
Ez a közel-keleti grillezett lazac rizssalátával tökéletes hétcégi baráti-családi vacsorára. Gyorsan és egyszerűen elkészíthető, és még gyorsabb, ha maradék vagy előfőzött rizst használunk.
Hozzávalók
- 2 lazac filé
- 20 dkg barna rizs
- 1 gerezd fokhagyma, összezúzva
- 10 dkg görög joghurt
- ¼ tk őrölt kömény
- ¼ tk őrölt fahéj
- ¼ teáskanál szárírott chili pehely
- ½ csésze kockákra vágott uborka
- ½ vöröshagyma, aprítva
- ½ csésze kockákra vágott kaliforniai paprika (piros)
- ½ gránátalma magja
- 3 evőkanál apróra vágott mentalevél
Elkészítés
- A rizst a csomagolás utasításai szerint megfőzzük.
- A joghurtot, fokhagymát és a fűszereket összekeverjük, majd sóval és borssal ízesítjük. A keverék felével bedörzsöljük a lazacot, a maradékot félretesszük.
- A grillsütőt vagy grillserpenyőt felmelegítjük.
- A lazacot bőrrel lefelé egy grilltálcára helyezzük, és 7-8 percig grillezzük (nem kell megfordítani). Vagy a serpenyőben mindkét oldalon 4-5 percig sütjük.
- A rizst az uborkával, hagymával, paprikával, gránátalma magokkal és a menta levelekkel elkeverjük.
- A halat a rizssaláta tetején tálaljuk a maradék fűszeres joghurttal leöntve.
Kapcsolatos receptek
Zest.hu
