A görögök egyik kedvenc kombinációja a feta sajt és görögdinnye. Valóban érdekes ízvilág keletkezik, amit az uborka még különlegesebbé tesz. A görögdinnye, feta és uborka saláta szuper egyszerűen és gyorsan megvalósítható, ideális meleg, lusta napokra, nyári partikra..
Hozzávalók
-
Fél uborka
- Negyed görögdinnye
- 1 zöldcitrom
- Feta sajt
- Kerti zsázsa vagy retek, borsó csíra
Elkészítés
- A dinnyét magtalanítjuk, húsát falat nagyságú kockákra vágjuk.
- Az uborkát megmossuk, vékonyan felszeleteljük.
- A dinnyét és uborkát összekeverjük, megszórjuk a csírával vagy zsázsával, fetát morzsálunk rá.
- Zöldcitrom levét rácsavarjuk.
Tippek
- Lehetőleg tálaljuk frissen, de várjunk 5-10 percet, hogy a zöldcitrom felszívódjon a dinnyébe!
- A görögök előételként vagy desszertként fogyasztják, de meleg napokon remek nyári reggeli is lehet vagy délutáni frissítő snack.
- Piknik kosárba is bekészíthetjük.
- Ideális nyári kerti, grill partikra.
- A görögdinnye, feat és uborka saláta nem csupán egy különleges nyári saláta, de egészséges is – diétás és karcsúsító étrendbe is passzol.
Kapcsolatos cikkek
Zest.hu