A következő gombás pulykamell nagyon egyszerű elkészíthető, így remek hétköznapi gyors vacsora lehet. Ráadásul egészséges is.
Hozzávalók
- 4 szelet pulykamell filé
- 20 dkg gomba
- 3 ek liszt
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 bögre csirkeleves
- 1 ek aprított zöldpetrezselyem
- vaj, olaj
Elkészítés
- A hús filéket vékony szeletekre vágjuk.
- A fokhagymát a liszthez préslejük, és adunk hozzá fél tk sót. Ebben a húst megforgatjuk.
- A gombát vékonyan felszeleteljük, vajban vagy olajban megpároljuk, felöntjük a levessel, hozzáadjuk a zöldpetrezselymet, és sűrű mártássá redukáljuk.
- A hús szeleteket forró olajban vagy vajban szép pirosra sütjük. Ez kb 10 perc.
- Melegen tálaljuk, a gombás mártással leöntve.
Tejszínes verzió: a gombát ne levessel, hanem főzőtejszínnel öntsük fel – vagy fele-fele arányban.
Tippek
- Tálaljuk krumplipürével vagy rizi-bizivel – de fogyaszthatjuk egyszerűen kenyérrel, zsemlével is. Érdemes kiegészíteni egy zöldséges körettel vagy salátával.
- A hús hidegen is finom, felhasználhatjuk saláták kiegészítéshez – pl cézár saláta.
- A gomba lehet bármiféle, mi portobello gombát alkalmaztunk – ideális a csiperke.
- Diéták: a liszt lecserélhető glutén-mentes csicseriborsó lisztre, ez a verzió low-carb, és szétválasztó diétákba is passzol. Olívaolajjal készítve fogyasztható tejmentes, karcsúsító és egészségtudatos étrendek keretében.
- A gombás pulykamell ideális rohanós hétköznapokra, vagy lustálkodó hétvégékre.
Kapcsolatos cikkek
Zest.hu