Ez a vegetáriánus gombás, póréhagymás omlett mozzarellával 20 percen belül az asztalon lehet, így ideális egy gyors ebédre vagy egy laza hétvégi reggelire, brunchra. Tálaljuk friss péksüteménnyel és zöldsalátával.
Hozzávalók
- 3 db tojás
- 1 evőkanál olívaolaj
- 50g csiperke gomba
- 1 kis póréhagyma
- 1 evőkanál apróra vágott zöldpetrezselyem
- ½ mozzarella golyó, szeletelve
- Só bors
Elkészítés
- A póréhagymát vékony karikákra vágjuk, a gombát felaprítjuk.
- Egy serpenyőben felhevítjük az olajat, hozzáadjuk a gombát és a póréhagyma szeleteket, lefedjük, és alacsony hőfokon puhára pároljuk.
- A tojásokat felverjük három csipet sóval.
- A tojást a zöldségekre öntjük, és hagyjuk egyenletesen eloszlatni.
- Amikor félig megsült, rászórjuk a zöldpetrezselymet, és az omlett egyik felén elrendezzük a sajtszeleteket.
- Lefedjük, és kb 5-7 percig sütjük. Amikor a sajt megolvadt, és a tojás felülete már nem folyós, félbehajtjuk egy lapáttal.
- Még egy-két percig sütjük, majd egy tányérra kicsúsztatjuk.
- Félbevágjuk, és egyből tálaljuk.
Kapcsolatos receptek
Zest.hu