Ez a gnocchi brokkolis-diós pestoval nagyon könnyen vegán lehet, ha növényi alapú sajtot használunk a recepthez. Gluténmentes, ízesített vagy házi készítésű gnocchival is elkészíthető. Mindössze 10 perc alatt öszedobható, így ideális rohanós vagy lusta napokon, zöldsalátával tálalva.
Hozzávalók
- 25 dkg gnocchi
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 kis brokkoli rózsái vagy 1 bögre gyorsfagyasztott, kiengedve
- Olívaolaj, ízlés szerint
- 1 marék dióbél
- ½ citrom leve
- Só, bors
- Kb. 3 evőkanál reszelt Parmesan vagy vegán sajt
- Maroknyi mentalevél
- Víz
Elkészítés
- A brokkoli rózsákat egy lábas vízben felforraljuk, majd a szűrőkanállal hideg vízbe átszedjük. A főzővizet megtartjuk.
- A brokkolit lecsepegtetjük, és egy aprítógépbe tesszük. Hozzáadjuk az összes többi hozzávalót és egy szemcsés, pesto állagú keverékké pürézzük. Adunk hozzá kevés főzővizet, ha szükséges. Megkóstoljuk és beállítjuk ízlés szerint a sót, borsot, zöldfűszereket. Pihentetjük.
- A főzővizet újra melegítjük. Amikor elérte a forráspontot, beletesszük a gnocchi darabokat, és addig főzzük, amíg a felszínre úsznak.
- Szűrőkanállal egy keverőtálba átszedjük a megfőtt gnocchi darabokat.
- Hozzáadjuk a brokkolis pestot és jól összekeverjük.
- Reszelt sajttal megszórva és mentalevéllel díszítve tálaljuk.
Kapcsolatos receptek
Zest.hu