A karácsonyi és szilveszteri ünnepek után mindig van maradék, amit januárban fel kell használnunk. Ilyen például az aszalt gyümölcs lekvár, ami hetekig, sőt hónapokig eláll a hűtőben. Ez a vegán gesztenyés zabpehely keksz házi meggyes aszalt gyümölcs lekvárral és sült gesztenyével készült, de lehet bolti termékeket is alkalmazni, pl vákuum csomagolt gesztenyét is.
Hozzávalók
- 1 nagy érett banán
- 1 csésze zabpehely (szükség esetén gluténmentes)
- 1 tk fahéj
- 1 narancs leve és reszelt héja
- 2 evőkanál vegán aszalt gyümölcs lekvár
- 1 marék sült vagy főtt gesztenye (hámozva)
Elkészítés
- A sütőt 180 C fokra előmelegítünk, és egy tepsit kibélelünk ki sütőpapírral.
- A banánt villával pépesítjük, majd hozzáadjuk a zabpelyhet, fahéjat, narancslevet és héjat. Jól összekeverjük.
- Belekeverjük a lekvárt és a felaprított gesztenyét.
- Ha lehet, a masszát 10 percig pihentetjük.
- A keverékből 6-8 golyót formázunk, majd lelapítjuk a tenyerünk között. Ezeket a tepsire helyezzük.
- Körülbelül 20 percig aranybarnára sütjük.
- Hagyjuk kihűlni, majd tálaljuk.
Kapcsolatos receptek
- Vegán édességek
- Gluténmentes sütemények
- Kekszek
- Zabpehely receptek
- Egészséges sütemények
- Banán receptek
Zest.hu