A brownie egy gyorsan és egyszerűen elkészíthető sütemény. A gesztenyepürés brownie egy szezonális verzió, amely ideális teázás, kávézás mellé őszi, téli napokon..
Hozzávalók
- 20 dkg étcsokoládé
- 2 tojás
- 15 dkg vaj
- 15 dkg cukor
- 15 dkg sütőporos liszt
- 10dkg gesztenyepüré
Elkészítés
- A sütőt 180 fokra előmelegítjük. A csokit és a vajat gőzfürdő felett megolvasztjuk, elkeverjük. A tojást a cukorral habosra verjük, hozzáöntjük a vajas csokihoz. A lisztet óvatosan belekeverjük.
- Egy kb 25×25 cm-es tepsit kivajazunk és kibélelünk sütőpapírral, majd a masszát beleöntjük, elegyengetjük. A gesztenyepürét hozzáadjuk és egy villával vagy lapos lapáttal eligazgatjuk a tetejét.
- 20 percig sütjük. Amikor teljesen kihűlt, kockákra szeleteljük.
Tippek
- Fontos, hogy ne süssük túl – a közepe maradjon kissé nedves.
- Könnyebben lehet felszeletelni, ha a hűtőszekrénybe tesszük néhány órára ( vagy a mélyhűtőbe 20 percre).
- A gesztenyepüré legyen krémes – ha nem az, vagy konyhakész terméket alkalmazunk, kevés tejszínnel keverjük krémessé.
- A csokoládé legyen jó minőségű – minimum 70% kakaótartalommal rendelkezzen!
- A gesztenyés brownie egy nagyon finom őszi-téli csemege, ideális teázás-kávézás kiérőjeként, vagy partikra, bulikra gyerekek, felnőttek számára egyaránt.
Kapcsolatos cikkek
Zest.hu