A következő garnéla és mangó falatokat cikória levélben tálaljuk, így szuper ínyencséget kínálhatunk partikon, vendégségekben, de akár előételként is. Elkészítése nagyon egyszerű.
Hozzávalók
- 25 dkg koktél vagy garnélarák (konyhakész)
- 2 ek majonéz
- 3 ek görög joghurt
- 2 tk ketchup
- Fél mangó húsa
- 1 chili
- 1 maréknyi koriander levél
- 3 fej cikória (fehér vagy vörös)
- Tabaso
- Zöldcitrom, bors
Elkészítés
- A cikóriák végeit levágjuk, levelit óvatosan leválasztjuk.
- A majonézt elkeverjük a joghurttal és ketchup-pal. Ízlés szerint adunk hozzá néhány csepp Tabasco-t.
- A chili magházát kivágjuk, majd felaprítjuk. A mangót kis kockákra vágjuk. A koriandert felaprítjuk. Ezeket a mártáshoz adjuk, kevés zöldcitromlevet belecsavarunk, majd elkeverjük.
- Óvatosan beleforgatjuk a megmosott és lecsepegtetett rákokat. Megkóstoljuk, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
- A cikórialeveleket megtöltjük a rákos keverékkel, majd elrendezzük egy tálcán.
Tippek
- Előre elkészíthető – felhasználásig tároljuk a hűtőszekrényben, Folpackkal vagy fóliával letakarva. De ha órákkal korábban készítjük el, akkor ajánlatos közvetlenül tálalás előtt a cikórialeveleket megtölteni, ugyanis 1-2 órán belül a levelek megfonnyadnak. Ebben az esetben a rákos keveréket hagyjuk a keverőtálban, és lefedve tegyük be a hűtőbe( akár egy napon keresztül is tárolható így).
- A chili elhagyható, főleg ha gyerekek is fogyasztják.
- Konyhakész garnéla alatt előfőzött, azaz rózsaszín rákocskákat értünk. A nyers, tisztított rák (ami szürke), nem alkalmas, pontosabban meg kell előbb főzni!
- A garnéla és mangó falatok ideális partikra (pl karácsony, szilveszter), vendégváró alkalmakra – de remekül passzolnak ünnepi menükbe is előételként vagy aperitif mellé.
Kapcsolatos cikkek
Zest.hu