A füstölt lazac pástétom egy roppant egyszerűen és gyorsan kivitelezhető recept, amely nem csupán szendvicskrémként alkalmazható, de töltelékként is parti falatokhoz, vendégváró ínyenségekhez. Íme a klasszikus recept, felhasználási tippekkel és ötletekkel egyéb variációkhoz.
Hozzávalók
- 10 dkg füstölt lazac
- 5 dkg krémsajt
- 1 ek majonéz
- 1 tk citrom leve
- 1 újhagyma (aprítva)
- 2 tk kapor vagy snidling
- Bors
Elkészítés
Egy robotgéppel dolgozzuk el a hozzávalókat, amíg egy krémes pástétomot kapunk. Ha lehet, egy-két órát hagyjuk állni a hűtőszekrényben fogyasztás előtt, hogy az ízek összeálljanak.
Tippek
- A majonézt helyettesíthetjük tejszínnel, tejföllel vagy joghurttal is.
- Újhagyma helyett használhatunk salotta hagymát vagy póréhagymát is.
- Érdekesebbé varázsolhatjuk 1ek torma és 1-2 szelet szardella hozzáadásával.
- Fogyasszuk toast-on, vagy szendvicsekben alapkrémként.
- Remek parti-étel – tálaljuk crostinin, sós kekszeken, vagy mini-blinin – de készíthetünk egyszerű falatokat is pl uborkát vagy koktélparadicsomokat megtöltve.
- Egy nyári piknikkosárba is beleillik – ne felejtsünk kenyeret (bagett, ciabatta) vagy kiflit csomagolni hozzá.
A füstölt lazac pástétom mellett próbáljunk ki egyéb szendvicskrémeket, pástétomokat is!