Ez a füstölt lazac, avokadó és vízitorma saláta nagyon egyszerűen összedobható, ugyanakkor jól mutat egy ünnepi büféasztalon, vagy tálalhatjuk előételként egy ünnepi menüben.
Hozzávalók
- 100g füstölt lazac
- 75g vízitorma
- 1 érett avokádó
- 1 marék sárga vagy piros koktélparadicsom
- Fél citrom leve
- Extra szűz Olívaolaj
- Érlelt balzsamecet
Elkészítés
- Egy nagy tálra szórjuk a megmosott és megszárított vízitormát.
- A füstölt lazacot falatnyi darabokra tépdeljük, és a vízitorma tetején elrendezzük a leöblített paradicsomokkal együtt.
- Közvetlenül tálalás előtt félbevágjuk az avokádót, eltávolítjuk a héját és a magot, majd vékony szeletekre vágjuk a húsát. Citromlével lelocsoljuk.
- A salátán elrendezzük az avokádó szeleteket.
- Frissen őrölt borssal meghintjük, majd olívaolajjal és érlelt balzsamecettel leöntjük (kb 2 kanálnyi elég lesz).
- Azonnal tálaljuk.
Kapcsolatos receptek
- Lazac receptek
- Saláta receptek
- Karácsonyi menü
- Húsvéti menü
- Valentin napi menü
- Glutén-mentes receptek
- Avokádó receptek
Zest.hu