Az olasz frittata, magyarul tojáslepény, világszerte az egyik legnépszerűbb antipasti, amit nem csupán bulikon, italozás alkalmával lehet tálalni, de becsomagolhatjuk piknikre, uzsonnára, kirándulásra is. A következő fetás tojáslepény spárgával és paradicsommal készül, amely ideális tavaszi alkalmakra – különösen egy ünnepi villásreggelire, zöldsalátával tálalva, (vagy locsolkodók számára!).
Hozzávalók
- 5 db kis tojás
- 1 marék koktélparadicsom
- 6 szál zöldspárga
- 10 dkg feta sajt
Elkészítés
- A spárga fás végét eltávolítjuk, majd 2-3 cm-es darabokra vágjuk a zöld, zsenge részét. Félbevágjuk a paradicsomokat.
- Egy serpenyőben felhevítünk egy evőkanál olívaolajat, majd a spárgát és a paradicsomot (fedő alatt) 5 percig kissé puhára pároljuk (azaz nem főzzük mállósra!).
- Közben bekapcsoljuk a grillt a sütőben, és egy kis tálban enyhén felverjük a tojásokat, sózzuk, borsozzuk.
- Amikor a spárga kissé megpuhult, leöntjük a tojással, és hagyjuk egyenletesen elterülni a serpenyőben.
- A tetejére morzsoljuk a fetát, majd lefedjük, és körülbelül 10 percig sütjük.
- Amikor a lepény felülete már nem folyós, a serpenyőt a grill alá helyezzük, és pár percig megpirítjuk a lepény tetejét.
- A tojáslepényt egy tányérra átcsúsztatjuk, hagyjuk kihűlni, majd négyzetekre vagy hasábokra vágjuk.
- Szobahőmérsékleten tálaljuk.
Kapcsolatos receptek
Zest.hu