A következő fehércsokis sajttorta trifle sütés nélkül készül, így elkészítése roppant egyszerű, bár az eredményre néhány órát várni kell! Elkészíthető télen-nyáron, a gyümölcsöket lehet szezonálisan variálni, de akár fagyasztott (vagy konzerves!) gyümölcsökkel is finom. Glutén-mentes étrend keretében is fogyasztható.
Hozzávalók
- 10 dkg fehércsoki
- 15 dkg krémsajt (pl Philadelphia)
- 1 dl tejszín vagy krémes, vanília joghurt
- 4 ek málnalekvár
- 8-10 db amaretti vagy hasonló keksz
- bogyós gyümölcsök (áfonya, málna, eper stb)
Elkészítés
- A csokoládét apró darabokra törjük, vízfürdő felett megolvasztjuk.
- Egy elektromos habverővel a krémsajtot elkeverjük a tejszínnel vagy joghurttal, majd összekeverjük a kissé kihűlt csokoládéval.
- Egy maréknyi gyümölcsöt elkeverünk a lekvárral.
- Egy jénai vagy individuális pohárkelyhek aljába morzsáljuk a kekszek felét.
- Rákanalazzuk a lekváros gyümölcs felét, majd a krém felét.
- Ezt a rétegezést megismételjük.
- A tetejét elsimítjuk, majd megszórjuk kevés keksz morzsával.
- Lefedjük, és minimum 4 órán keresztül a hűtőszekrényben pihentetjük.
- Friss bogyós gyümölccsel megszórva tálaljuk.
Tippek
- A csoki olvasztása során ügyeljünk arra, hogy víz ne érje a csokis edény alját.
- Természetesen egyéb, nem csupán gluten-mentes, kekszet is lehet alkalmazni, de az legyen kissé ropogós. Keksz receptek>>
- A fehércsokis sajttorta ideális desszert ünnepekre – alkalomnak megfelelően könnyen lehet a gyümölcsöket és a dekorációt módosítani.
Kapcsolatos cikkek
- Egyszerű sütemények
- Csokis receptek
- Trifle receptek
- Desszertek
- Gyümölcsös édességek
- Sajt és túrótorták
- Gluténmentes édességek
Zest.hu