
A rizottó készítésétől sokan megijednek. Valóban nem kezdőknek ajánlott, de gyakorlat teszi a mestert, és nagyon hamar meg lehet tanulni az alapszabályokat. A szkeptikusok és kezdők számára azonban íme egy egyszerű rizottó receptje, egy gyors verzió, amely eltár a hagyományostól, de a végeredmény ugyanolyan finom, és nem kell a rizs felett ácsorogni..
Hozzávalók
- 1 ek olívaolaj
- 1 ek vaj
- 2 póréhagyma
- 1 L csirkeleves
- 15 dkg rizottó rizs
- 2 kisebb cukkini
- 20 dkg zöldborsó
- Só, bors,
- Parmesan sajt
Elkészítés
- Szeleteljük fel a póréhagymát, majd olajban és vajban puhítsuk meg néhány percig. Adjuk hozzá a rizst, és pirítsuk 1-2 percig. Öntsük fel 8 dl levessel, és főzzük 15 percig.
- Közben vágjuk fel karikákra a cukkinit, amjd adjuk a rizottóhoz..
5 percig főzzük tovább. Ha szükséges, adjuk hozzá a maradék levest ( ez a változat hígabb, azaz levesesebb, mint a hagyományos rizottó) - Tálaljuk reszelt parmesan sajttal vagy csíkokkal.
Tippek
- Tálaljuk köretként húsos ételek mellé.
- Főételt készíthetünk belőle ha pl kiegészítjük néhány sült szalonna csíkkal (pancetta).
- Más zöldségekkel is el lehet készíteni – pl zöldbab, sárgarépa, brokkoli
- Többet a rizottó készítés alapszabályairól>>
Zest.hu
