A szokásos majonézes coleslaw meglehetősen kalóriadús. Sokkal egészségesebb az, amelyik joghurttal készül. A következő diétás coleslaw recept egy szezámmagos verzió. Nagyon egyszerűen elkészíthető.
Hozzávalók
- 20 dkg fejeskáposzta
- 2 sárgarépa
- 1 ek szezámmag
Öntethez
- 2 tk angol mustárpor
- 2 ek fehérborecet
- 1 tk méz
- 3 ek élőflórás vagy görög joghurt
Elkészítés
- A káposztát megmossuk, nagyon vékony csíkokra szeleteljük. A répát megpucoljuk, megmossuk, vékony (gyufa nagyságú) csíkokra szeleteljük, vagy durván lereszeljük.
- A répát egy nagy tálban elkeverjük a répával és szezámmaggal.
- Az öntetet elkeverjük, majd a salátába keverjük. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
Tippek
- Tálaljuk diétás grillezett húsok, halak mellé.
- Ideális szendvicsekbe is felvágottak, hideg sültek mellé (pl maradék sült pulyka, sonka, csirke stb)
- A diétás coleslaw remekül passzol egy egészséges étrendbe. Továbbá ideális diétázók, fogyókúrázók számára. Görög vagy élőflórás joghurttal méregtelenítés alatt is fogyasztható.
Kapcsolatos cikkek
Zest.hu