Ez a vegán currys karfiol és sütőtök krémleves egészséges, vegán, kiadós és nagyon finom is. Ez a verzió nem túl csípős, így gyerekek is fogyaszthatják, de aki erősen szereti a curry-t, tegyen bele chilit vagy alkalmazzon csípős curryport. Naan vagy hasonló lapos kenyérrel tálaljuk.
Hozzávalók
- 1 evőkanál növényi olaj
- 1 hagyma
- 1 kisebb sütőtök
- 1 kis fej karfiol
- 2 teáskanál curry por (enyhe vagy csípős)
- ½ teáskanál őrölt koriander
- ½ teáskanál őrölt fahéj
- ¼ teáskanál őrölt gyömbér
- ¼ teáskanál kurkuma
- ½ L zöldség alapleves
- ½ konzerv kókusztej
- Díszítéshez: apróra vágott koriander
Elkészítés
- Meghámozzuk, majd kockázzuk a sütőtököt (a magokat eltávolítjuk).
- A karfiolt rózsáira törjük. A hagymát finoman felaprítjuk.
- Egy serpenyőben felforrósítjuk az olajat, és megdinszteljük a hagymát.
- Hozzáadjuk a sütőtököt, és fedő alatt, alacsony hőfokon, 8 percig pároljuk. Hozzáadjuk a karfiolt és a fűszereket, alaposan átkeverjük, hogy jól bevonják a zöldségeket.
- Felöntjük a zöldséglevessel, majd fedő alatt felforraljuk.
- Lejjebb állítjuk a hőfokot, és 20-25 percig főzzük.
- Amikor a zöldségek megpuhultak, lekapcsoljuk a tűzhelyt és egy botmixerrel sima, krémes levessé pürézzük. Hozzáadjuk a kókusztejet. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, majd forráspontig melegítjük.
- A tetejére szórt korianderlevéllel (és néhány szárított chilipehellyel) tálaljuk.
Kapcsolatos receptek
Zest.hu