Nyári kerti partikra, bulikra ideális a cukkinis mozzarella falat. Egyszerűen elkészíthető, továbbá változatosan felhasználható..
Hozzávalók
- 15 dkg mozzarella golyók (bocconcini)
- 2 kisebb cukkini
- 4 szár menta
- 80 ml olívaolaj
- 1 gerezd fokhagyma, préselve
- 1 tk tört koriander mag
- 1 ek reszelt citromhéj
- Durva só, őrölt bors
Elkészítés
- A cukkinit megmossuk, áttöröljük, majd egy zöldségpucolóval vékony csíkokat „hámozunk” belőle. A mozzarella golyókat lecsorgatjuk, majd a cukkini csíkokba becsavarjuk.
- Egy légmentesen zárható üvegbe helyezzük a göngyölegeket – szorosan egymás mellé, közéjük mentaleveleket teszünk.
- Elkeverjük a többi hozzávalót, ezt a tekercsek tetejére öntjük.
- Jól lezárjuk, 3 napig a hűtőszekrényben marináljuk – majd egy héten belül fogyasszuk el (ez nem lesz gond)!
Tippek
- Tálaljuk aperitifként pezsgős koktél mellé vagy parti falatként.
- Előételként is tökéletes lehet pirítóssal vagy crostinin tálalva.
- Ideális falat egy görög mezze menüben, piknikre, mediterrán jellegű grill-partikra is.
- Feldobhatunk egy zöldsalátát is vele – az olajat is hasznosítjuk saláta öntetként!
- Még különlegesebbé varázsolhatjuk, ha sárga cukkinit alkalmazunk (ez nehezen beszerezhető, de nagyon könnyen termeszthető egy konyhakertben).
- A cukkinis mozzarella falat egy tuti finom ínyencség!
Kapcsolatos cikkek
Zest.hu