A következő grillezett cukkini és cikória olajbogyós öntettel tálalva lesz különleges. 10 perc alatt elkészíthető, így szuper zöldséges köret lehet vendégváró vagy családi grillezéseken..
Hozzávalók
- 1 fej cikória
- 1 vastag cukkini
- 2 ek olívaolaj
- Fél tk nádcukor
- Kb 1 ek tapenade (vagy fekete olajbogyó paszta)
- 1 tk vörösbor ecet
- Fél citrom leve
- Fekete olajbogyók, kapribogyók
Elkészítés
- A cikóriát hosszában félbevágjuk.
- A cukkinit átlósan, 1 centi vastag szeletekre felvágjuk.
- A zöldségeket megsózzuk, megborsozzuk, majd az olaj felével bedörzsöljük. A cikóriát meghintjük a cukorral. Forró grillserpenyőben vagy grillsütőn csíkosra és kissé puhára grillezzük. Ez kb 10 perc lesz.
- Közben az olajbogyó pasztát elkeverjük az ecettel és citrommal, szükség szerint fűszerezzük.
- A grillezett zöldségeket elrendezzük egy tányéron, majd a pasztával leöntjük.
- Tálalás előtt megszórjuk olívákkal és kapribogyókkal.
- Melegen vagy langyosan tálaljuk.
Tippek
- Tálaljuk köretként sült vagy grillezett húsok, halak mellé.
- Főétel is lehet egy vegetáriánus menüben, vagy gyors brunch-ra, friss kenyérrel, zsemlével vagy pittával fogyasztva – De figyelem: a legtöbb konyhakész tapenade szardella pasztát tartalmaz, így nem vegetáriánus! De házilag szuper egyszerűen készíthető vegán olajbogyó paszta: 20 db fekete olívát zúzzunk össze 1 ek aprított kapribogyóval, 2 tk olívaolajjal, 1 tk citromlével és kevés borssal. Szardellás tapenade házilag>>
- A cukkini és cikória olajbogyós öntettel ideális lehet kerti grill-partikra, családi, baráti összejövetelekre. Az öntet előre elkészíthető, így a saláta/köret nagyon könnyen és egyszerűen összeállítható a grillezés alatt.
Kapcsolatos cikkek
Zest.hu