A következő olasz saláta nagyon gyorsan összedobható, továbbá előre elkészíthető, így ideális kerti partikra, vendégváró alkalmakra. A cukkini, bab és paradicsom saláta ráadásul karcsúsító és egészséges is.
Hozzávalók
- 1 babkonzerv
- 1 nagy cukkini
- 15 dkg koktél paradicsom
- 1 nagy maréknyi bazsalikomlevél
- 1 kis gerezd fokhagyma
- 0.5 dl olívaolaj
Elkészítés
- A babot lecsurgatjuk, hideg vízzel leöblítjük, lecsepegtetjük.
- A cukkinit egy zöldségpucolóval hosszú csíkokra „hámozzuk”.
- A csíkokat forró, olajjal megkent vagy lefújt grill serpenyőn 2-3 percig mindkét oldalon átsütjük.
- Egy tálaló edénybe átszedjük, elkeverjük a babbal.
- A paradicsomokat félbevágjuk, a grill sütőn 1-2 percig kissé megpuhítjuk. Elkeverjük a salátába.
- A bazsalikomleveleket a fokhagymával és olajjal aprítógépben (vagy botturmixszal) pürézzük, a salátára öntjük. Óvatosan elkeverjük.
- Megkóstoljuk, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
- Langyosan tálaljuk.
Tippek
- Elkészíthető száraz babbal is – előző éjszaka áztassuk be a babot (35 dkg-ot) majd másnap, forró, sótlan vízben főzzük puhára 45-50 percig, majd csurgassuk le!
- A cukkini és paradicsom a sütőben is elkészíthető, sőt akár grill-sütőn is, de az utóbbi esetben sütés előtt kenjük meg kevés olajjal a zöldségeket.
- A salátát tálaljuk sült, grillezett húsok-halak mellé. Lehet főétel is pl egy kímélős étrendben – ebben az esetben fogyaszthatjuk friss, magvas barnakenyérrel vagy párolt rizzsel.
- A cukkini, bab és paradicsom saláta vegán, így diétás, fogyókúrás, egészségtudatos étrendekbe is passzol. Méregtelenítés alatt is fogyasztható.
Kapcsolatos cikkek
Zest.hu