Tejmentes kókuszjoghurttal készülnek ezek a csokis, kókusz joghurtos muffinok. Ráadásul nem túl édesek, mert cukor helyett Stevia kerül a tésztába. Tehát ezek a muffinok egészségesebbek, mint általában! Még csokisabb lehet, ha jó minőségű csokoládé darabokat adunk a tésztához.
Hozzávalók
- 1 ½ csésze liszt
- 2 teáskanál sütőpor
- ½ teáskanál szódabikarbóna
- ½ csésze kakaópor
- ½ csésze Stevia
- 1 nagy tojás
- 1 csésze kókusz joghurt
- ½ csésze kókuszolaj (olvasztott kókusz zsír)
- 1 teáskanál vanília esszencia
- ½ csésze étcsokoládé darabok (opcionális)
Elkészítés
- A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük.
- Egy muffinsütőt kibélelünk papírkosárkákkal.
- Egy keverőtálban összekeverjük a lisztet, kakaóport, sütőport, szódabikarbónát és a steviát.
- Egy másik, közepes tálban kissé felverjük a tojást, majd simára keverjük a joghurttal, kókuszolajjal és a vaníliakivonattal.
- A nedves keveréket a szárazhoz adjuk, és fakanállal óvatosan sima tésztává keverjük. Beleforgatjuk a csoki darabokat.
- A tésztát a muffinsütő kosarakba töltjük.
- 20-25 percig sütjük,majd tűpróbát tartunk. Ha tisztán jön ki egy beleszúrt hústű, a muffin ástült.
- Kivesszük a sütőből, és hűlni hagyjuk a muffinokat a tepsiben kb 5 percig, majd egy rácsra áttesszük őket.
- Kihűlve fogyasztjuk.
Kapcsolatos receptek
Zest.hu