Ha egy gyors tortára van szükségünk, palacsintából könnyen és egyszerűen készíthetünk nagyon finom és különleges tortát. A csokis banános palacsinta torta mindig sikert arat gyerekek és felnőttek körében is, így vendégváró sütemény is lehet, de passzol bulik, babazsúrok, gyerek partik süteményei közé is.
Hozzávalók
- 5 dkg darált mogyoró
- 1 tk mandula kivonat (vagy Amaretto)
- 4 ek tej
- 2 adag palacsinta tészta
- 30 dkg csokis-mogyoró krém (pl Nutella)
- 4 ek tejszín
- kb 4- 5 banán
- 1 citrom leve
- Dekoráció: egy maréknyi mogyoró pörkölve
Előkészületek
-
A darált mogyorót, tejet és mandula kivonatot a palacsinta tésztába keverjük, majd kisütjük a palacsintákat.
-
A csoki krémet elkeverjük a tejszínnel, egy kicsit felmelegítjük, annyira, hogy puhább legyen, de ne folyékony.
-
A banánokat vékony karikákra szeleteljük, és lelocsoljuk a citromlével.
Elkészítés
-
Egy kihűlt palacsintát egy nagy lapos tányérra helyezünk, megkenjük a csokis krémmel, majd leborítjuk banán szeletekkel.
-
Lefedjük egy újabb palacsintával, majd ismételjen megkenjük csokival és lefedjük banán szeletekkel.
-
Az utolsó palacsinta tetejét a csoki szósszal megkenjük és mogyoró darabokkal leszórjuk.
-
A keletkezett tortát hűtőszekrényben pihentetjük egy-két órán át.
-
Tálalhatjuk vanília fagylalttal vagy tejszínhabbal.
Tippek
- Lisztérzékenyek vagy egészségtudatos életmódot követők készítsenek hajdinapalacsintát, és használjanak minimum 75%os kakaótartalmú csokikrémet, zsírszegény (vagy szója, zab) tejet és tejszínt.
- A palacsinta és a csokikrém növényi tejjel és tejszínnel is elkészíthető – ez ideális tejérzékenyek számára. A képen látható torta mogyoró tejjel és szójakrémmel készült.
- Egészségesebb változat az, ha teljeskiörlésű lisztből vagy tönkölybúza lisztből készítjük a palacsintákat.
- Mogyoró helyett alkalmazhatunk diót vagy mandulát is.
A csokis palacsinta torta egy nagyon egyszerű sütemény vacsora partikra, bulikra, és természetesen gyerekzsúrokra is (Amaretto nélkül!), de délutáni teázás, reggeli kávézás remek kiérőjeként is szolgálhat.