
A waldorf saláta különösen népszerű késő nyári, őszi grillezések alatt. A következő verziót maradék csirkehússal egészítettük ki, a majonézt lecseréltük görög joghurtra – így egy egészséges, szuper gyorsan elkészíthető főételt kaptunk. A csirkés waldorf saláta készítéshez friss csirkemell is alkalmazható, ennek sütése-grillezése csupán néhány percet igényel..
Hozzávalók
- 5 dkg dióbél
- 2 kisebb szál zellerszár
- 1 nagy alma
- 10 dkg vörös szőlő
- 2 ek görög joghurt (vagy krémes joghurt)
- 1-2 ek frissen csavart citromlé
- Fél tk dijoni mustár
- 1 maréknyi zsázsa levél vagy petrezselyem zöld
- 1 csirkemell filé vagy 1 bögre maradék sült, grill csirkehús cafatok
Elkészítés
- A csirkemellet olívaolajjal megkenjük, sózzuk, borozzuk grillserpenyőben átsütjük, pihenni hagyjuk (vagy 1 bögre húst előkészítünk maradék sült csirkéből).
- A dióbeleket olaj nélkül megpirítjuk.
- A szőlőszemeket félbevágjuk, az almát kis kockákra aprítjuk, a zellerszárakat felszeleteljük.
- A zöldségeket, hús darabokat és a pirított dióbelet egy tálalóban elkeverjük.
- A joghurtot, citromlevet és mustárt elkeverjük. Megkóstoljuk, sózzuk, borsozzuk, ha szükséges adunk még hozzá citromlét. Ezzel a salátát leöntjük, elkeverjük.
- Tálalás előtt zsázsa levelekkel vagy aprított petrezselyem zölddel megszórjuk.
Tippek
- Tálaljuk friss kenyérrel, magos zsemlével.
- Ideális laza ebédre, brunchra, kímélős vacsorára. Remek parti saláta is lehet.
- Az alma lehet zöld vagy piros – fontosabb az, hogy friss legyen!
- Természetesen joghurt helyett elkészíthetjük majonézzel is (vagy fele-fele arányban), de az már nem passzol diétás étrendbe!
- A csirkés waldorf saláta nem csupán tuti egyszerű, kiadós és finom, de remek diétás, karcsúsító és egészségtudatos étrendekbe.
Kapcsolatos cikkek
Zest.hu
