
A csirkés, kolbászos omlett ideális olyan alkalmakra, amikor a vasárnapi ebéd maradékaiból egy gyors és finom vacsorát szeretnénk az asztalra varázsolni. A következő csirkés, kolbászos omlett csupán egy példa, egyéb zöldségeket és sülteket is lehet hasznosítani..
Hozzávalók
- 1 sült csirkecomb
- 5 cm chorizo főzőkolbász
- 1 póréhagyma
- 1 kaliforniai paprika
- 1 maréknyi koktél paradicsom
- 5 tojás
- Bazsalikom levelek
Elkészítés
- A chorizo kolbászt felszeleteljük, forró serpenyőben, alacsony hőmérsékleten kisütjük a zsírját.
- A póréhagymát felszeleteljük, a paprikát karikákra vagy csíkokra vágjuk, hozzáadjuk a kolbászhoz. Fedő alatt 5 percig pároljuk, miközben a csirke combot bőrtelenítjük, a húst levágjuk a csontról és vékony csíkokra szeleteljük.
- A csirke csíkokat és a koktél paradicsomokat a serpenyőbe dobjuk, néhány percig sütjük tovább.
- A tojásokat egy villával kicsit felverjük – nem habossá! Amikor a paradicsom levet eresz és a zöldségek puhák (de nem szétfőttek), felöntjük a tojással. Fedő alatt nagyon alacsony lángon pároljuk.
- Amikor az omlett teteje kocsonyás, vagy átfordítjuk (mint a palacsintát) vagy grill alatt megbarnítjuk a tetejét.
- Átcsúsztatjuk egy tányérra. Bazsalikom levelekkel megszórjuk.
Tippek
- Tálaljuk friss kenyérrel, zsemlével és valami finom salátával.
- Spanyol chorizo kolbász helyett magyar paprikás és füstölt főzőkolbászt is alkalmazhatunk. Csirke helyett használhatunk maradék pulykát, kacsát, gyöngytyúkot stb.
- A zöldségeket variálhatjuk – ha nincs kéznél póréhagyma, újhagyma vagy vöröshagyma is jó. Kaliforniai paprika helyettesíthető magyar paprikával, bazsalikom helyett más zöldfűszer is kiváló.
- Ha van a hűtőben, gazdagíthatjuk spenóttal, párolt vagy blansírozott zöldborsóval, zöldbabbal, reszelhetünk bele cukkinit, céklát stb!
- Sajtot kedvelők tálalás előtt meg is szórhatják feta vagy kecskesajttal!
- A kolbászos, csirkés omlett ideális gyors ebéd vagy vacsora lehet a család számára! Minél több a zöldség benne, annál egészségesebb is!
Kapcsolatos cikkek
Zest.hu
