Ezeket a csavart pesto és parmezán rudakat nagyon könnyű elkészíteni készre nyújtott leveles tésztából, ami lehet vegán vagy glutén-mentes is. Dettó a sajt és a pesztó – mindkettő lehet növényi alapú. Remek rágcsálnivaló bulikra, piknikre vagy italozás mellé.
Hozzávalók
- 1 csomag készre nyújtott leveles tészta
- 2 evőkanál pesto (zöld vagy piros)
- 5 dkg reszelt parmezán
Elkészítés
- A sütőt 200 C fokra előmelegítjük. Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral.
- A tésztalapot kiterítjük, és megkenjük a pestoval. A sajt nagy részét egyenletesen rászórjuk.
- A tésztát pizzavágóval 1 cm széles csíkokra vágjuk.
- A csíkok mindkét végét megfogjuk, majd ellenkező irányba megtekerjük.
- A tekercseket a tepsibe tesszük, majd a végeket a sütőpapírra nyomjuk, így megtartják az alakjukat.
- 10-12 perc alatt aranybarnára sütjük. A tepsit kivesszük a sütőből, és egyből megszórjuk a tekercseket a maradék parmezánnal.
- Hűlni hagyjuk.
Kapcsolatos receptek
Zest.hu