Ez a citromos-zöldfűszeres tengeri durbincs egy tipikus, szuper egyszerű mediterrán étel, amely ráadásul egészséges és diétás is, így ideális laza nyári ebédre, vacsorára. Tálaljuk salátával vagy grillezett zöldségekkel.
Hozzávalók
- 4 tengeri durbincs, kibelezve és pikkelyezve
- 1 citrom
- 1 marék snidling vagy kapor
- 1 evőkanál olívaolaj
- Só, bors
- 1 chili, szeletelve (elhagyható)
Elkészítés
- A sütőt előmelegítjük 180°C-ra.
- Néhány vágást metszünk a halak mindkét oldalán.
- A halakat kevés olajjal bedörzsöljük, majd sózzuk, borsozzuk.
- A citromot vékony karikákra vágjuk, majd félbevágjuk. Ezeket a halak hasüregébe, és a vágásokba töltjük a zöldfűszerrel együtt. Tehetünk egy-két chili szeletet is a vágásokba, ha kissé csípősen szeretnénk a halat.
- Enyhén kiolajozott tepsibe helyezzük a halakat.
- A hal méretétől függően kb 15-25 percig sütjük.
- Feljebb állítjuk a hőfokot – kb 220 fokra vagy a grill-re – és egy-két perc alatt ropogósra pirítjuk a hal bőrét.
- Azonnal tálaljuk.
Kapcsolatos receptek
Zest.hu