Laza hétvégékre vagy rohanós estékre ajánljuk a következő receptet. A citromos rozmaringos csirkecomb 5 perc alatt összedobható, majd valójában magától elkészül a sütőben, miközben másra tudunk koncentrálni. Az eredmény pedig tuti finom.
Hozzávalók
- 4 teljes vagy 8 vegyes csirkecomb
- 1 nagy vagy 2 kisebb citrom
- 3 szál rozmaring
- 1 kis pohár fehérbor
- 2 ek olívaolaj
Elkészítés
- A sütőt 180 fokra előmelegítjük.
- A citromot gerezdekre vágjuk, a levét a combokra préseljük.
- A combokat és a kipréselt citrom gerezdeket egy tepsiben elrendezzük.
- Felöntjük a borral, megszórjuk a rozmaring levelekkel, majd a tetejükre csurgatjuk az olajat.
- Sózzuk, borsozzuk, a bemelegedett sütőbe tesszük.
- Kb 45 percig szép barnára sütjük.
Tippek
- Tálaljuk tört főtt krumplival vagy krumplipürével – a keletkezett szaftot keverjük a krumplihoz! Ajánlatos savanyúságot vagy zöldsalátát is tálalni még mellé – de kihasználhatjuk a sütő másik polcát valami egyszerű zöldséges köret készítéséhez.
- Könnyen egytálétellé varázsolhatjuk, ha fél kiló kisszemű újkrumplival sütjük együtt. Ebben az esetben egy nagy tepsire lesz szükségünk!
- A citromos, rozmaringos csirkecomb szuper főétel lehet egy tavaszi menüben. Ideális laza családi, baráti összejövetelekre.
Kapcsolatos cikkek
Zest.hu