A szupermarketben lehet kapni konyhakész makréla pástétomot, pedig olyan egyszerű (és olcsóbb, egészségesebb is) házilag elkészíteni! Ez a citromos makréla pástétom 5 percen belül összedobható! Ez a verzió kissé pikáns, mert frissen reszelt tormát használtam (de jó a torma mártás is). Mártogatóssá lehet varázsolni több joghurt hozzáadásával. Mindkét változat tökéletes partikra, italozásra (zabkeksszel, blini-vel vagy rágcsálnivalókkal tálalva); de piknikre, kirándulásokra is becsomagolható. Szendvicstöltelékként is kiváló.
Hozzávalók
- 1 füstölt makréla filé
- ½ citrom reszelt héja és leve
- 3 evőkanál görög joghurt, crème fraiche vagy Skyr
- 1 kis maréknyi kapor
- Só és őrölt bors
- Körülbelül 2 teáskanál reszelt torma
Elkészítés
- Eltávolítjuk a makréla bőrét és az esetleges szálkákat.
- A halhúst egy kis konyhai aprítógépbe tesszük, hozzáadjuk a többi hozzávalót és pürézzük. A pástétom lehet krémes vagy durva állagú.
- Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk – adunk hozzá még tormát, ha nem elég csípős.
- Tálalásig egy kis tálban, letakarva hűtjük.
- Kaporral díszítve tálaljuk.
Kapcsolatos receptek