A citromos kuszkusz a marokkói konyha egyik legfontosabb alapétele. A következő recept egy nagyon finom verzió, amely lehet köret, de akár főétel is. Elkészítése csupán 10 perc..
Hozzávalók
- 30 dkg kuszkusz
- 3.5 dl forró víz
- 2 dkg vaj (vagy margarin)
- 1 konzerv csicseriborsó, lecsepegtetve
- 5 dkg mazsola
- 5 dkg pörkölt fenyőmag
- 10 dkg rukkola
- 1 maréknyi petrezselyem zöld, aprítva
- 10 dkg olívabogyó (magtalan)
Öntethez
- 1 ek reszelt citromhéj
- 50 ml facsart citromlé
- 50 ml olívaolaj
- 2 ek aprított sóban eltett citrom
Elkészítés
- A kuszkuszt egy nagy tálba töltjük, a forró vízzel leöntjük, fedő alatt 5 percig gőzöljük. Hozzáadjuk a vajat, további 10 percig pihentetjük.
- Közben elkészítjük az öntetet: a sóban pácolt citromot felaprítjuk (a húsa nem szükséges), elkeverjük a többi hozzávalóval.
- A kuszkuszt egy villával fellazítjuk, a többi hozzávalóval elkeverjük, majd belekeverjük az öntetet.
- Langyosan tálaljuk
Tippek
- Remekül passzol grillezett húsokhoz, különösen bárányszelethez. Bárány receptek>>
- Önmagában is fogyasztható, pl egy vegán vagy diétás étrend keretében.
- Ideális parti vagy piknik étel.
- A citromos kuszkusz egy nagyon finom verzió, annak ellenére, hogy kissé eltér a hagyományos marokkói recepttől.
Kapcsolatos cikkek
Zest.hu