Ez a citromos-kakukkfüves pisztráng filé rendkívül egyszerűen elkészíthető – tökéletes rohanós vagy lusta napokon. Gluténmentes verzióhoz kukoricalisztet (ékezési keményítőt) lehet használni, míg alacsony szénhidráttartalmú variációhoz alkalmazzunk csicseriborsó lisztet. Tálaljuk párolt zöldségekkel vagy salátával.
Hozzávalók
- 2 pisztráng filé
- 1 evőkanál búza- vagy kukoricaliszt
- 1 citrom leve és reszelt héja
- 1 evőkanál apróra vágott kakukkfűlevél
- só, bors
- növényi olaj
- citromszeleteket
Elkészítés
- Egy tányéron összekeverjük a lisztet, citromhéjat és a kakukkfű leveleket. Sózzuk, borsozzuk.
- A citromlevet egy másik tálba öntjük, majd a halfiléket ebbe belemártjuk, majd a lisztes keverékben megforgatjuk őket.
- Egy serpenyőben közepes hőfokon kevés olajat felhevítünk. Amikor forró, óvatosan beletesszük a halfiléket bőrös oldalukkal lefelé, és 3-4 percig sütjük.
- Egy lapáttal megfordítjuk a halakat, és a másik oldalon is kb 3 percig szép aranybarnára sütjük őket.
- Citromkarikákkal és salátával tálaljuk.
Kapcsolatos receptek
Zest.hu