A nyári grillezés egyik legnépszerűbb étele a csirkecomb. Azonban a csirkecomb hamar megéghet, miközben nem mindig sül át rendesen. Ezt meg lehet előzni azzal, ha félig elősütjük a sütőben, majd a grillsütőn fejezzük be a sütést. Így biztosak lehetünk abban, hogy a comb átsült rendesen, ugyanakkor nem lesz a bőre kormos, míg puha és szaftos marad a húsa. Ez a mediterrán jellegű citromos-bazsalikomos grillezett csirkecomb is így készül – egyszerű, nagyon finom recept, ideális a kerti partikra. Salátával és grillezett zöldségekkel tálaljuk.
Hozzávalók
- 4 csirkecomb (alsó, felső vagy vegyes)
- 1 nagy gerezd fokhagyma, préselve
- ½ citrom reszelt héja és leve
- Só, bors
- 1 marék bazsalikom levél apróra vágva
- 1 evőkanál olívaolaj
Elkészítés
- A fokhagymát, reszelt citromhéjat, citromlevet, olívaolajat és az apróra vágott bazsalikomlevelek nagy részét összekeverjük, majd a keveréket egy fagyasztózacskóba öntjük. Beletesszük a csirkecombokat, elkötjük a zacskót, majd jól átmasszírozzuk őket a zacskón keresztül, hogy a pác alaposan bevonja mindegyiket.
- Sütésig a hűtőszekrényben pihentetjük – minimum 30 percig.
- A páccal együtt a combokat egy tepsibe áttesszük, alufóliával lefedjük, majd 160 C-ra előmelegített sütő közepén kb 25 percig sütjük.
- Kivesszük a tepsit a sütőből, és megtartjuk a kifolyt lét.
- A csirkecombokat a közepes hőfokra állatott grillsütőn szép barnára sütjük – ne égjenek meg! Győződjünk meg arrólis, hogy a csont mentén is megfelelően átsültek!
- A tepsiből a lét egy kis lábasba öntjük, majd sűrű mártássá redukáljuk (adhatunk hozzá tejszínt vagy zöldséglevest vagy fehérbort).
- A combokat a mártással és a maradék bazsalikom levelekkel megszórva tálaljuk.
Kapcsolatos receptek