Ez a citromos-áfonyás palacsinta az amerikai palacsinta egyik ünnepies verziója. Ideális villásreggelire különleges alkalmakon, mint például Valentin-napon vagy Anyák napján. Elkészítése nagyon egyszerű – szilikon vagy fém palacsintaformákkal különleges formákat és motívumokat (szív, virág stb.) készíthetünk. Tálaljuk vörösáfonyával, citromkrémmel, joghurttal, juharsziruppal, mézzel vagy csupán citromlével és cukorral.
Hozzávalók
- 2 db tojás
- 1 bögre liszt
- 1 tk sütőpor
- 1 bögre joghurt (növényi alapú, ha szükséges)
- 2 evőkanál cukor
- 1 citrom reszelt héja és leve
- ½ bögre aszalt vörösáfonya
- 1 tk napraforgóolaj
- Citromlé a tálaláshoz
Elkészítés
- A hozzávalókat egy tálban sima tésztává kikeverjük. 10 percig pihentetjük.
- Enyhén kiolajozunk, majd felhevítünk egy palacsintasütőt.
- A tésztából halmokat pakolunk rá, ezeket hagyjuk köralakra szétterülni. Körülbelül egy percig közepes hőfokon sütjük, amíg a felületük már nem folyékony.
- Megfordítjuk őket és még kb 30 másodpercig sütjük, majd egy tányérra kiszedjük őket.
- További palacsintákat sütünk a tésztából.
- Szobahőmérsékleten tálaljuk, ízlésünknek vagy alkalomnak megfelelő feltéttel vagy mártással.
Kapcsolatos receptek
Zest.hu