Ez a cikória és póréhagyma krémleves 15 percen belül elkészül; továbbá egészséges, vegán, alacsony kalóriatartalmú, glutén- és tejmentes. Ideális fogyókúrázók vagy egészségtudatos étrendet követők számára. Tálaljuk egészséges péksüteménnyel.
Hozzávalók
- 1 nagy szál póréhagyma
- 1 szél angol zeller
- 2 evőkanál olívaolaj (vagy olajspray – néhány pumpa elég)
- ½ teáskanál köménymag
- 2 nagy cikória
- 5 dl zöldség alapleves
- 1 evőkanál almaecet
- 1 marék zöldpetrezselyem levél
Elkészítés
- A zellert és a póréhagymát vékonyan felszeleteljük.
- Felhevítjük az olajat egy lábasban, és körülbelül 8 percig megdinszteljük a köménymagot, zellert és a póréhagymát.
- A cikória külső leveleit és a torzsát eltávolítjuk, majd durván felaprítjuk.
- Amikor a póréhagyma és a zeller megpuhult, hozzáadjuk a cikóriát, és felöntjük az alaplevessel.
- Felforraljuk, majd 5 percig főzzük. Lekapcsoljuk a tűzhelyt, és hozzáadjuk a zöldpetrezselymet és az ecetet.
- A levest simára és selymesre pürézzük egy bot-turmix segítségével. Sózzuk, borsozzuk, és ha szükséges, adunk még hozzá ecetet.
- Melegen tálaljuk.
Kapcsolatos receptek
Zest.hu