Ez a ropogós cikória és édeskömény saláta egészséges, alacsony kalóriatartalmú, vegán, glutén-mentes és alacsony szénhidráttartalmú is. Így a legtöbb diétába passzol. Továbbá nagyon könnyen elkészíthető! Ki lehet egészíteni angol zellerrel is. Tálaljuk grillezett hallal – vagy remek töltelék lehet egy hamburgerben, pitában vagy tortillában. Kalóriaszegény étrendben hagyjuk ki az olajat, vagy olaj spray- vel spricceljük le egyszer-kétszer.
Hozzávalók
- 1 cikória
- 1 édeskömény
- 2 újhagyma
- 5 db retek
- 2 evőkanál olívaolaj (opcionális)
- 1 evőkanál apróra vágott zöldpetrezselyem
- 2 evőkanál bio almaecet
- ½ chili (opcionális)
Elkészítés
- A cikória és az édeskömény fás részeit levágjuk, majd vékonyan felszeleteljük vagy felaprítjuk a leveleket.
- Finoman felaprítjuk az újhagymát és a retket is.
- A felaprított zöldségeket egy nagy tálba szórjuk. Hozzáadjuk az olajat, a zöldpetrezselymet és az ecetet.
- Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Elkeverjük.
- Vékonyan felszeleteljük a chilit (ha alkalmazzuk), a salátára szórjuk.
- Tálalás előtt 15 percig pihentetjük.
Kapcsolatos receptek
Zest.hu