A spanyol konyha egyik legfontosabb alapanyaga chorizo, amely kolbászt jelent, és (magyar termékekhez hasonlóan) rengeteg verziója létezik. A chorizo falatok a tapas bárok egyik legnépszerűbb étele..
Hozzávalók
- 40 dkg chorizo főzőkolbász
- 1 üveg vörösbor
Elkészítés
- A kolbászt falat nagyságú darabokra szeleteljük (kb 2cm).
- Egy nehéz aljzatú lábast felmelegítünk, kibéleljük a kolbász darabokkal, majd felöntjük a borral ( a bor teljesen lepje el a kolbászt!) Felforraljuk, majd alacsonyabb hőfokon addig főzzük, amíg a bor teljesen elpárolog – ez kb 35 perc.
- Melegen tálaljuk, koktélpálcikával vagy fogpiszkálóval.
Tippek
- Ideális egy tapas menü keretében vagy borozgatás kísérőjeként.
- Ne ijedjünk meg, a kolbász kívülről kissé besötétül, de nem ég meg.
- A chorizo legyen puha, kissé pikáns verzió. A vörösbor legyen jó minőségű, de persze ne túl drága.
- A maradékot felhasználhatjuk szendvicsekben vagy pl omlettben.
- A chorizo falat egy nagyon egyszerű de nagyszerű snack – remek bulikra, vendégváró alkalmakra.
Kapcsolatos cikkek
Zest.hu