A chilis újkrumpli és zöldborsó saláta egy pikáns köret, amely nagyon egyszerűen elkészíthető, ugyanakkor remekül társul sült vagy grillezett halak, húsok mellé. Bacon szalonnával, virslivel vagy sajttal kiegészítve könnyen kiadós főétellé varázsolható..
Hozzávalók
- 35 dkg újkrumpli
- 35 dkg zöldborsó
- 20 dkg ceruzabab (vagy zöldbab)
- 3 ek olívaolaj
- 4 szál újhagyma
- 1 db vörös chili
- 1 ek almaecet
- 1 tk méz
- 1 tk dijoni mustár
Elkészítés
- A krumplikat átmossuk, ledörzsöljük, majd enyhén sós vízben megfőzzük. Lecsepegtetjük, a nagyobb szemeket félbevágjuk.
- A zöldborsót és zöldbabot forró víz felett 4-5 percig pároljuk, vagy forró vízben 2-3 percig blansírozzuk. Hideg vízzel leöblítjük, lecsepegtetjük.
- A zöldségeket egy nagy tálban elkeverjük.
- A chili magházát eltávolítjuk, majd felaprítjuk. Az újhagymát átlósan felszeleteljük.
- Egy serpenyőben 1 ek olajat felforrósítunk, ebben 1-2 percig a hagymát és chilit megpuhítjuk.
- Lehúzzuk a tűzhelyről, hozzáadjuk a maradék olajat, ecetet, mézet és mustárt, elkeverjük. Ezzel leöntjük a zöldségeket. Sózzuk, borsozzuk, átkeverjük.
- Langyosan tálaljuk.
Tippek
- Tálaljuk köretként grillezett húsok, halak mellé.
- Mivel előre elkészíthető, így ideális nyári grill partikra, vendégváró alkalmakra.
- Hidegen is finom, így becsomagolhatjuk kirándulásokra, piknikre.
- Gazdagíthatjuk feta vagy puha kecskesajttal is, amely kiadós főétel lehet húsmentes napokon vagy egy vegetáriánus étrendben. Hús kedvelők számára kiegészíthetjük sonkával, virslivel, bacon szalonnával, kolbásszal, maradék sültekkel stb.
- A chilis krumpli és zöldborsó saláta nem csupán egy remek nyári köret, de egészséges is, így remek diétás, egészségtudatos étrendekbe. Méregtelenítés alatt is fogyasztható.
Kapcsolatos cikkek
Zest.hu