Sokak kedvence a Tex-mex chili con/sin carne, amit el lehet készíteni tengeri herkentyűkkel is Ez a chilis garnéla és édesburgonya tál annyira csípős, amennyire szeretnénk, ugyanis a chipotle pasztát könnyen lehet módosítani. Tálalhatjuk rizzsel, laposkenyérrel vagy tortillával.
Hozzávalók
- 1 fej lilahagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 chili paprika (piros vagy zöld)
- 1 nagy sárgarépa vagy 1 piros kaliforniai paprika
- 2 közepes édesburgonya
- 1 tk őrölt római kömény
- 1 tk szárított oregánó
- 1 evőkanál sűrített paradicsom
- 1 tk csípős Chipotle paszta (vagy több)
- 1 konzerv hámozott paradicsom
- 1 grillezett kukorica levágott szemei vagy 1 kis konzerv csemegekukorica
- 25 dkg Jumbo királyrák (nyersen és tisztítva)
- 15 dkg fodros kel, spenót vagy mángold
- 1 marék friss korianderlevél, apróra vágva
- 1 zöldcitrom leve
- Só, bors
Hozzávalók
- A hagymát, chilit és a fokhagymát apróra vágjuk. A sárgarépát/pirospaprikát és az édesburgonyát felkockázzuk (nem kell meghámozni, ha bio).
- Egy evőkanál olajat egy nagy, vastag alapú lábasban felhevítünk, majd a hagymát és a fokhagymát körülbelül 5 percig puhára sütjük.
- Hozzáadjuk a felkockázott zöldségeket, és további 5 percig pirítjuk.
- Hozzáadjuk a fűszereket és a pasztákat, egy percig keverjük, majd beleöntjük a paradicsomkonzervet. A konzervdobozt kiöblítjük vízzel, amit a lábasba öntünk.
- Felforraljuk, majd fedő alatt és alacsony lángon kb 20 percig főzzük, amíg a szósz besűrűsödik és a zöldségek megpuhulnak.
- Hozzáadjuk a kukoricaszemeket, a felaprított zöldeket, és rátesszük a garnélákat.
- Lefedjük, feljebb kapcsoljuk a hőfokot, és körülbelül 3-5 percig főzzük, amíg a garnélák rózsaszínűvé válnak és a spenót/káposzta megfonnyad.
- Alaposan összekeverjük a mártást, majd lekapcsoljuk a tűzhelyt.
- Megkóstoljuk, és ha szükséges, sózzuk, borsozzuk. Hozzákeverjük az apróra vágott koriandert.
- Lefedjük, és pár percig pihentetjük, majd tálaljuk.
Kapcsolatos receptek
Zest.hu