A chili és a csokoládé egy klasszikus és pikáns kombináció. A chilis brownie nagyon egyszerűen elkészíthető sütemény, amely akár a kapcsolatunkat is befűszerezheti, hiszen a csokoládé és a chili is afrodiziákum.
Hozzávalók
- 10 dkg vaj
- 5 dkg kakaó
- 2 nagy tojás
- 10 dkg cukor
- Fél tk vanília eszencia
- 7.5 dkg sütőporos liszt
- 1 tk szárított chilipehely
- Porcukor
Elkészítés
- A sütőt 160 fokra előmelegítjük, és egy kis, kb 15×15 cm-es tepsit kibélelünk sütőpapírral.
- A vajat megolvasztjuk egy lábasban, lehúzzuk a tűzhelyről, és belekeverjük a kakaót, majd 10 percig pihentetjük.
- A cukrot, tojást és vaníliaeszenciát világos habbá verjük egy nagy keverőtálban, majd belekeverjük a kakaós vajat, lisztet és chilit – de ne keverjük túl!
- Áttöltjük a masszát a tepsibe, és kb. 25 percig sütjük. Kívül legyen kemény, belül maradjon puha, kissé ragadós!
- Hűlni hagyjuk a tepsiben, majd egy rácsra fordítjuk.
- Amikor hideg, kockákra vágjuk, és porcukrot szitálunk a tetejére.
Tippek
- Mivel a brownie eléggé morzsálódik, szeletelés előtt érdemes néhány órára a hűtőszekrénybe tenni, vagy a fagyasztóba 15-20 percre.
- Tároljuk hűvös helyen, légmentes dobozban.
- Fogyasszuk délutáni teázás kísérőjeként, vagy egy családi, vendégváró étkezés végén desszertként (az utóbbi esetben tálalhatjuk vaníliakrémmel vagy fagylalttal is).
- A chilis brownie egy érdekes, pikáns verzió, ideális romantikus alkalmakra!
Kapcsolatos cikkek
Zest.hu