Ha egy egészséges omlettre vágyunk, a céklás omlett egy ideális megoldás. Nem csupán tápanyagokkal telített, de különösen finom is, mert a kapor feta és cékla ízei remekül kiegészítik egymást. Elkészítése roppant egyszerű..
Hozzávalók
Elkészítés
- A vöröshagymát csíkokra vágjuk, a céklát felszeleteljük. A feta sajtot elmorzsoljuk, a kaprot felaprítjuk. A tojást habosra verjük, kicsit megsózzuk.
- A hagymát az olívaolajban alacsony hőmérsékleten üvegesre dinszteljük, majd a cékla szeleteket, feta morzsát és az aprított kaprot egymásra rétegezzük. Leöntjük a felvert tojással, majd fedő alatt addig sütjük, amíg a teteje már majdnem kemény.
- Grill alá tesszük a serpenyőt 2 percre, hogy az omlett szépen megpiruljon.
Tippek
- Tálaljuk melegen péksüteménnyel és egy egészséges zöldsalátával.
- Tálalás előtt szeleteljük fel óvatosan. Tökéletes gyors ebédre vagy vacsorára!
- Hidegen is finom, de várjuk meg, hogy alaposan kihűljön, és utána vágjuk fel kockákra. Ideális parti falat, de akár egy piknik kosárba is becsomagolhatjuk.
- A céklás omlettet különösen ajánljuk gyerekek, diétázók, egészségtudatos olvasóink számára. Egyéb omlett receptek>>
Zest.hu