Ez a cékla, répa és retek saláta egy különleges savanyúság, amely nagyon jól kísér grillezett húsokat és halakat. Továbbá kiváló töltelék szendvicsekbe, tortilla tekercsekbe, hamburgerekbe Ideális nyári bulikra, piknikre, kiránduláskra stb.
Hozzávalók
- 1 közepes cékla, hámozva
- 1 nagy sárgarépa
- 1 kis marék retek, megtisztítva
- 1 evőkanál apróra vágott petrezselyem vagy koriander
Az öntethez:
- 1 evőkanál almaecet
- 2 evőkanál extra szűz olívaolaj
- 1 teáskanál dijoni mustár
- ½ teáskanál folyékony méz
- csipetnyi tengeri só
- csipet őrölt koriander
- csipet őrölt római kömény
- csipet fahéj
- Ízlés szerint frissen őrölt fekete bors
Elkészítés
- Az öntetet egy kis tálban összekeverjük.
- A répát és a sárgarépát Julienne hámozóval vékony csíkokra szeleteljük.
- A retket vékony karikákra szeleteljük.
- A felszeletelt zöldségeket egy nagy tálalóban az öntettel összekeverjük.
- Megszórjuk az aprított fűszernövénnyel, megkóstoljuk és szükség esetén fűszerezzük.
Kapcsolatos receptek
Zest.hu