Ez a burgonya, paszternák és sárgarépa krémleves kuktában készült, de fazékban is meg lehet főzni, bár így kissé tovább tart. Vegán és glutén-mentes, mégis egy tartalmas, egészséges leves, ami kiváló téli, hideg napokon.
Hozzávalók
- 2 ek olívaolaj
- 15 dkg hagyma
- 1 teáskanál őrölt római kömény
- 1 teáskanál őrölt koriander mag
- 15 dkg póréhagyma
- 45 dkg burgonya
- 40 dkg sárgarépa
- 30 dkg paszternák
- 1 liter zöldség alapleves
Elkészítés
- A zöldségeket meghámozzuk (ha bió, csak átsúroljuk), és durván felaprítjuk.
- Az olajat felhevítjük a kuktában vagy lábasban és pár percig a hagymát és a póréhagymát megdinszteljük, majd belekeverjük a fűszereket.
- A többi zöldséget hozzáadjuk, kb egy percig kevergetjük, majd hozzáadjuk az alaplevest és ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
- Lefedjük és nyomás alatt 7 percig főzzük, majd hagyjuk a kuktát magától lehűlni. Fazékban kb 30 percig, fedő altt főzzük.
- Melegen tálaljuk.
Kapcsolatos receptek
Zest.hu